Forum |
|
|
36136. | Odnośnie wpisu numer: 36133 Dziś odniosę się tylko do starosty Polańskiego.
Startował do powiatu z listy PiS.
Moje nazwisko jakieś siły nieczyste postanowiły ukryć pośrodku listy. Nie zależało mi na czołowym miejscu - prosiłem tylko, by wpisać mnie na listę obok nazwiska dzisiejszego starosty... Siły nieczyste... Ile ich jeszcze jest w życiu publicznym, społecznym...?
Iławski PiS startował pod hasłem odsunięcia lokalnej PO od władzy. Ludzie oczekiwali tego, jak kania dżdżu.
Co wyszło po wyborach? Grupa ludzi (do których i ja się zaliczam) znalazła czas i siły, by po zdradzie choć zdrajcę oderwać od szyldu PiS-u. To się udało, choć oczekiwania są większe... |
|
| Henryk Witkowski |
| Iława, Wtorek 13-12-2016 |
|
36135. | „KOBZA IŁAWSKA”
Początek stanu wojennego (grudzień 1981). Komunistyczne władze PRL wsadzają za kraty ponad 10 tysięcy działaczy związków zawodowych „Solidarność".
Do Iławy trafia ponad 300 internowanych. Więzienie, dotąd nazywane „Krwawą Iławą”, pomimo ciężkich warunków staje się czołowym ośrodkiem działalności opozycyjnej. Jak oni to robili...? |
| |
Fatal error: Call to undefined function autolink() in /guestbook.php on line 1288
|