Logo Kurier Iławski

Pierwsza strona
INFORMACJE
Opinie
Kurier Zdrowia i Urody
Papierosy
CENNIK MODUŁOWY
Ogłoszenia drobne
Ogłoszenia modułowe
Stopka
Wyszukiwarka
FORUM

INFORMACJE
Chciał podpalić żonę...?!
Wysadzili bankomat
Zginęli oboje pod kołami pociągu
Droga ekspresowa S5. Wybrano korytarz Ostróda-Grudziądz
Komu renta alkoholowa
Czy pogrąży nas paraliż drogowy?
Jakub Kaska nowym dyrektorem centrum sportu i turystyki
Hulajnoga na szczycie lokalnej drabiny problemów
Dajemy chorym światło
Nowy komendant policji ma głos!
Skłóceni przez drogę ekspresową
Grypa rozkręca się na rekord
Personalny skandal w policji powiatu
Tragedia między peronami dworca kolejowego PKP
„Czas na naszą historię”
Nie żyje burmistrz MAREK ŻYLIŃSKI
Czarna seria zatruć dzieci
Zły dotyk pana nauczyciela wuefu
Alkoholu nie kupisz nocą
Silna kobieta z talentem
Więcej...

Forum

34567. 
Odnośnie wpisu numer: 34560

Czy zaszły jakieś zmiany w Iławie?
Hmm, szczerze mówiąc to żadnych dużych o pozytywnym wydźwięku nie zauważyłem. Są, co prawda małe niewielkie zmiany na plus, jednakże brakuje takiego "wow", które ukazałoby, iż jest lepiej niż wcześniej i są pozytywne prognozy na przyszłość.
No cóż, przed burmistrzem Żylińskim jest jeszcze trochę czasu i mam nadzieję, iż w końcu błyśnie coś.
Ze zmian personalnych na plus oceniam ICK, reszta zaś to jakoś tak obojętnie. Na przykład czy nasze ICSTiR ma jakieś plany w związku z nadchodzącymi feriami?
Brakuje mi jednak komunikatywności z strony Burmistrza Miasta, bo teraz faktycznie, jest cisza. Oczywiście nie oczekuję, iż będzie się codziennie udzielał na forum, jednakże przydałoby się, aby na przykład co pewien czas ustosunkował się do sugestii czy też opinii padających na forum.
 bobbi
 world, Wtorek 19-01-2016

34566. 
SYLWESTER 2015
NOWY ROK 2016

Zgodnie z obietnicą udostępniamy czytelnikom pamiątkowe fotki z zabawy sylwestrowej pod chmurką w iławskim parku.
Zdjęcia można dowolnie wykorzystywać, udostępniajcie link i fotki!
Miłych wspomnień przy oglądaniu!

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1113769488656808
 KURIERZY
 Iława, Poniedziałek 18-01-2016

34563. 
Odnośnie wpisu numer: 34554

No to Panie Henryku - do dzieła!
Czekam z niecierpliwością, kiedy poleci ze Starostwa Iławy największa "załatwiaczka" PO - Bernadeta...
Wystarczy przeprowadzić reorganizację urzędu - przecież to "najlepszy" sposób PO. Tak właśnie pozbyli się wielu wartościowych ludzi...

"Mieczem wojujesz, od miecza giniesz".
 pisowiec
 Iława, Niedziela 17-01-2016

34562. 
Sprawa śmieszna w stosunku do "poważnych" wypowiedzi.
Kto odśnieży przejście dla pieszych na ul. Lipowy Dwór przy ul. Lipowej?
Może mądrzy politykierzy wezmą się za łopaty?
 Grześ
 Iława, Sobota 16-01-2016

34560. 
Odnośnie wpisu numer: 34556

"Miało być" - bardzo trafnie napisane. Młody Obywatelu, módl się, żeby aby nie było gorzej w Iławie, bo wszystkie znaki na niebie wskazują, że się na to zanosi.
Tak jak pisałam w 2014 roku, że pod wodzą Pana Żylińskiego Iława nie ma szans na rozwój. Niestety dziś ponownie odsyłam do moich komentarzy przedwyborczych.
Za 3 lata - podejrzewam, że trochę wcześniej - będziemy mieli powtórkę z rozrywki:
- obiecywanie gruszek na wierzbie,
- znowu stała obecność na forum
- itp. itd. etc.
"Nie dzieje się krzywda temu, co ją chce" - stare powiedzenie jest nadal aktualne. Mieszkańcy mieli wybór.
Jean Baudrillard pisał, że "Żyjemy w świecie symulacji, w którym najwyższą funkcją znaku jest wymazanie rzeczywistości i jednocześnie ukrycie jej zniknięcia."
 natasza_pegeerówka
 droczyn, Sobota 16-01-2016

34559. 

[...] Pamiętaj, że to były komunistyczny burmistrz "Masa" z SLD pozwolił kolesiom z dziwnych spółek obcych budować kolejne markety z towarami drugiej kategorii w Iławie. [...]
Zresztą Iława ma to do siebie, że jest nie wiadomo dlaczego najdroższym miastem na tych terenach.
Kiełbasa np. ma ceny porażające. Np. w niektórych wsiach okolicznych sąsiedniego powiatu nowomiejskiego kilogram wędliny jest od 5 do 7 zł tańszy niż w Iławie. I to ze świeżego mięsa. [...]
 ORMO-wiec
 Iława, Piątek 15-01-2016

34558. 
Złóż swoim kochanym i szanowanym Babciom i Dziadkom życzenia na łamach Kuriera i wygraj dla Nich nagrody!

Napisz życzenia, dołącz zdjęcie Babci oraz Dziadka i prześlij mailem: kronika@kurier-ilawski.pl

Życzenia przyjmujemy do wtorku 19 stycznia do godz. 12:00.
Wszystkie życzenia oraz nazwiska zwycięzców wydrukujemy na łamach Kuriera w środę 20 stycznia.

Wśród wszystkich uczestników rozlosujemy 3 zestawy upominków.

Przypominamy, że Dzień Babci przypada w czwartek 21 stycznia, zaś w piątek 22 – Dzień Dziadka.
 KURIERZY
 Iława, Piątek 15-01-2016

34557. 

[...] [...] [...]
[...] [...] [...]
[...] [...] [...]
 Patormel
 Iława, Piątek 15-01-2016
Odp. 
Wlej swój ściek jeszcze raz, ale pod własnym nazwiskiem.
Po weryfikacji twoich personaliów, opublikujemy to na 100%.
Do dzieła, bohaterze.
 Modero Kuriero

forum@kurier-ilawski.pl
 Iława, Niedziela 17-01-2016

34556. 
Minął już ponad rok kadencji nowego burmistrza Iławy i gdzie te wszystkie zmiany, które zapowiadano?
Gdzie miejsca pracy? Powiedzmy sobie szczerze, że jedyne miejsca pracy, jakie mogą powstać w Iławie, to miejsca pracy w supermarketach, które konsekwentnie wykańczają lokalny handel. Dlatego nie na takie miejsca pracy liczy Iława.
Iława to jakiś ewenement, jeśli chodzi o liczbę supermarketów. Nawet nie potrafię ich wszystkich wyliczyć, ale mam wrażenie, że są już wszędzie. Kiedyś targowisko tętniło życiem a dziś? Wszyscy po kolei plajtują, bo ludzie wolą chodzić do supermarketów, które płacą swoim pracownikom najniższą krajową. Nie o to tu chodzi.
Panie Burmistrzu, ma Pan jeszcze 3 lata. A ja, Pański wyborca, czekam na efekty Pańskiej pracy. Na zakłady pracy, a nie na supermarkety. Na tę nową jakość, którą Pan zapowiadał.
Póki co, mogę powiedzieć tylko, miało być tak pięknie, że nam młodym miało być lepiej, a chyba jest gorzej niż było. I to nie tylko moja opinia.
 młody obywatel, lat 32
 Iława, Piątek 15-01-2016

34554. 
Odnośnie wpisu numer: 34552

Gratulacje przyjęte. Dziękuję.
Jestem głęboko przekonany, że Pańska ocena w sprawie POPiS-u jest swego rodzaju stereotypem.
Będę dążył, by w Iławie było jak najbardziej klarownie - choćby w sprawie właśnie lokalnego POPiS-u.
 Henryk Witkowski
 Iława, Piątek 15-01-2016

34553. 
Odnośnie wpisu numer: 34552

Nie widzi Pan żadnych różnic, gdyż o nie trudno na terenie iławskim; na terenie i społeczeństwie, gdzieśmy się chowali, na jednej czasem ulicy, w jednej czasem dzielnicy i w jednej czasem szkole nauki brali, a nawet byli kolegami w jednym zakładzie pracy.

Nieszczęściem radnych jest ich sygnatura, że należą, już nie tylko do ugrupowania politycznego jak PiS czy PO, ale nawet do różnych innych, jak stowarzyszenia wyborcze. Tu w terenie nieszczęściem jest sygnatura, bo zawsze jeden o drugim myśli: Oooo! Ten z PiS, czy z PO! - ale, że dobrze chce dla nas w mieście, tego już nie widzą ci po drugiej stronie.

Uważam, iż kandydat na radnego powinien tylko eksponować siebie swoim nazwiskiem, nie zaś sygnować dodatkowo partią czy ugrupowaniem. Iluś to ciekawych ludzi w Iławie przegrywało wybory na okoliczność, że prezentował taką, a nie inną partię.

Jak na razie Panu nie udało się dostać ze swej partii na radnego, ale niech Pan np. próbuje jako Łukasz Tulwiński. Dlatego radzę Panu pracować na nazwisko, nie partię. Mając NAZWISKO można budować partię, ale wówczas mogą Panu rzec: taki porządny, a gdzie On poszedł...

Możemy się nie rozumieć, ale to już kwestia różnicy pokoleniowej.
 Marszałek
 Iława, Piątek 15-01-2016

34552. 
Odnośnie wpisu numer: 34551

Panie Henryku, gratuluję.
Jednak to nie wszystko. Przed Panem trudne zadanie zbudowania zaufania u młodych iławian.
POPiS w Iławie, jak i całym kraju jest głęboko zakorzeniony, o czym Pan doskonale wie, tak samo jak młodzi.
Osobiście nie widzę wielkich różnic między Prawem i Sprawiedliwością a Platformą Obywatelską.
 Łukasz Tulwiński - Ruch Narodowy
 Iława, Piątek 15-01-2016

34551. 
Odnośnie wpisu numer: 34549

Przyjąć gratulacje od Marszałka to zaszczyt.
Dzięki.
Z pewnością postaramy się, żeby wiał ożywczy wiatr. I żeby wiał bez tego "jak mi się zdaje".
Pracuję w zespole. Bardzo mi to odpowiada.
Przed chwilą rozmawiałem z młodym człowiekiem - patriotą.
Oj będzie, będzie... ożywać Iława.
 Henryk Witkowski
 Iława, Czwartek 14-01-2016

34549. 
W naszym regionie nastało przetrzebienie w strukturach i władzach PiS.
Wreszcie!
W strukturach na obszar powiatu iławskiego stery objął Henryk Witkowski.
W mieście Iławie szefował PiS-owi będzie radny miejski Jerzy Płuciennik.
Wreszcie!
Po latach stagnacji na szczytach iławskich struktur PiS, powiało ożywczym jak mi się zdaje, wiatrem.
Gratulacje Panowie serdeczne i życzenia Wam składam, abyście budowę legionów z młodych zwolenników zaczęli.
Czas trudny i podły nastał, bowiem nawet przed Polakami [niektórymi] bronić Polski nam przyszło.
 Marszałek

34546. 
ODPOWIADAM ZA DWA ŻYCIA

Barbara Chojnowska od stycznia nie jest już oddziałową na iławskiej porodówce, odeszła ze szpitala powiatowego do działalności prywatnej jako położna rodzinna, działając głównie w domach pacjentek, najczęściej matek po 21. tygodniu ciąży.
Do konkursu „Położna na medal” zgłosiła ją pacjentka. Udział się „opłacił”, zajęła drugie miejsce w województwie!
– Odpowiadamy za dwa życia – mówi pani Barbara. – Niestety trafiają się położnicze niepowodzenia i to jest w tej pracy najcięższe… Ale musimy być pewne, że zrobiłyśmy wszystko, zgodnie z aktualną wiedzą.
Rozmowa z położną, która przyjęła na świat tysiące mieszkańców naszego regionu, w najnowszym wydaniu KURIERA (strona 9).
 KURIERZY

Fatal error: Call to undefined function autolink() in /guestbook.php on line 1288

34545. 
Rozumiem skalę imigracji na ponad 1 mln w ciągu jednego roku. Jednak liczba gwałtów przez uchodźców wzrosła procentowo kilkakrotnie więcej niż liczba uchodźców.
Lewacki idiotyzm multi-kulti torpeduje cały kontynent. Lewactwo jest znowu zbrodniarzem na własnym narodzie. Zamiast konstytucyjnego obowiązku zapewnienia obywatelem bezpieczeństwa i spokoju, oni w imię lewackich mrzonek i wojny kulturowej podważyli fundamenty nie tylko istnienia własnych państw, ale całej zachodniej cywilizacji chrześcijańskiej.
A to jeszcze nie koniec!
Jeśli narody Europy nie obudzą się i nie pogonią lewactwa, oni zniszczą nas, że jeno kamień na kamieniu z naszej cywilizacji zostanie. I właśnie dlatego tak walczyli z Orbanem, a dziś z Kaczyńskim, bo oni zagrożenie swoje widzą nie w arabskich terrorystach i gwałcicielach [...], ale w świadomym zawłaszczeniu sobie wszelkich praw do dóbr materialnych poprzez wojnę ideologiczną (gender itp.).
I to właśnie w celu zgładzenia kultury chrześcijańskiej gotowi są oddać całą Europe, wszystkich Europejczyków i całą kulturę europejską w łapy muzułmańskich barbarzyńców.
Ja obawiam się, czy nie jest za późno, żeby wyplenić lewacką zarazę!