Forum |
|
|
33888. | Co sądzicie o obecnym burmistrzu Iławy?
ADAM ŻYLIŃSKI przyjął osobiście nawet tysiąc mieszkańców.
Minęło 10 miesięcy jego rządów, prosimy więc o ocenę.
Przeczytaj obszerny wywiad na stronach 12-13. |
| |
|  |
|
| KURIERZY |
| Iława, Środa 14-10-2015 |
|
33887. | Pani radna Wioletto Siecińska z Kamieńca!
Proszę zaprzestać uprawiania polityki na uroczystościach w szkole w Kamieńcu. Chyba coś się Pani pomyliło! Dzień 14 października to święto nauczycieli i edukacji a nie święto Pietrzykowskiego, który niczym sobie nie zasłużył na takie wyróżnienia.
Jeśli jest inaczej, to proszę o odpowiedź: czym pomógł Burmistrz szkole po jej likwidacji w 2013 roku?
Nie jest już Pani przewodniczącą Rady Rodziców, dlatego te swoje podziękowanie proszę składać na swoich prywatnych zebraniach i tam trzymać głęboko… My przyszliśmy do szkoły świętować ten dzień z naszymi dziećmi.
Podziękować to należało ale NAUCZYCIELOM tej szkoły, to oni każdego dnia pracują dla naszych dzieci. Ale ich nazwiska w Pani podziękowaniu nie padły! Wstyd.
Było mi przykro, słuchając Pani nieskładnych i nie trzymających się kupy wypowiedzi. Może trzeba się najpierw nauczyć mówić poprawnie po polsku i zacząć szanować ludzi, którzy uczciwie dbają o rozwój naszej lokalnej społeczności!
Pani już do nich - mojej ocenie - NIE NALEŻY!
* * *
[...] Pani Wioletta od zawsze miała zapędy żeby być o krok przed dyrektorką i nauczycielami. A to tylko dzięki nim mamy taką szkołę i taką markę. To nie ona ma tu swój wkład a już na pewno nie burmistrz Pietrzykowski. My o tym pamiętamy i na wyborach docenimy :) |
|
| rodzic |
| Kamieniec, Środa 14-10-2015 |
|
33885. | Dziś Święto Nauczyciela, nie zaś jakiejś durnej "edukacji" czy czegoś jeszcze.
Wedle mnie niczego nie oczekujcie, żeby Was nagradzali, gdyż - jak doświadczyliście pewno - zawsze będą pretensje, ze Władzia, która pogrywa na organach i prowadzi zespół, to ma co rok nagrodę dyrektora, a bywają tacy, niektórzy nawet 2 i 3 razy.
Wedle mnie, to bądźcie więcej "na być", niż "na mieć". Mieć, to wy jako nauczyciele nigdy nie będziecie, ale być dla wychowanków można zawsze.
* * *
Właśnie dziś kilka tysięcy nauczycieli bierze udział w ogólnopolskiej manifestacji przed siedzibą rządu. Jednym z głównych postulatów protestujących nauczycieli jest zahamowanie prywatyzacji szkół i zwiększenie nakładów na oświatę, a także sprzeciw wobec łamania prawa w szkolnictwie. Manifestację po raz pierwszy wspólnie organizują dwie największe centrale związkowe działające w oświacie: "Solidarność" i Związek Nauczycielstwa Polskiego (ZNP).
* * *
Życzenia ministry PO Joanny Kluzik-Rostkowskiej: „Bawcie się dobrze”. |
| |
Fatal error: Call to undefined function autolink() in /guestbook.php on line 1288
|