Forum |
|
|
30962. | Odniosę się do artykułu na temat skandalicznych zarobków i wyzysku pracowników w Grand Hotel Tiffi, który ukazał się w Kurierze w wakacje. Podane informacje odnośnie warunków pracy w zamieszczonym artykule to tylko kropla w morzu. [...]
Jestem jedną z [...] pokojówek i pracowałam tam wystarczająco długo żeby wiedzieć coś na ten temat. Żałuję, że nie dotarło jeszcze do nikogo, że pokojówki pracują tam na... akord, czyli mają płacone [...] od sprzątniętego pokoju. I niestety nie ma znaczenia w jakim stanie pokój został pozostawiony przez gości, sprzątanie może więc trwać 45 minut, ale też nawet dwie lub trzy godziny. Tym bardziej jeśli jest to pokój większy lub apartament.
A co z czasem na przygotowanie wózka w niezbędne przyrządy, pościel, kosmetyki? Co z czasem w którym musimy się przemieszczać po hotelu? Nie oszukujmy się - jest to ogromny obiekt.
Jestem oburzona wypowiedziami Pana prezesa Grabowskiego. Zresztą gdyby powiedział cokolwiek innego, straciłby wiele. Tylko szkoda, że przechwala się, że pracownicy mają świetne warunki, a jest zupełnie inaczej. Mam nadzieję, że wreszcie to się zmieni. |
|
| pracownica hotelu |
| Iława, Wtorek 23-09-2014 |
|
30961. | Odnośnie wpisu numer: 30960 KEEP CALM
AND
SAY GOODBYE
„PO”
HORDEJUK RYGIELSKI PTASZNIK
|
|
| Jola |
| Iława, Poniedziałek 22-09-2014 |
|
30960. | Obserwowałem działania drogowców na ulicy Dąbrowskiego (w Iławie).
Zastanawiałem się: co oni chcą robić na tej drodze?
Akcja, nazwijmy to, "naprawy" jezdni znienawidzoną przez kierowców metodą natrysku z posypką z grysu bazaltowego. Domyślam się, że kończy się okres gwarancji na wykonany przez firmę SKANSKA zakres robót i trzeba było coś wymyślić.
Jaki jest tego efekt? Utrudnienia w ruchu drogowym, łaciata jezdnia, zniszczone znaki poziome, zabrudzone lepikiem asfaltowym krawężniki i kostka granitowa zakola autobusowego, grys obijający się podczas jazdy o nasze karoserie i szyby. Duża ilość tego grysu trafi do studzienek kanalizacji deszczowej i pozapycha je.
Grys w liniach jezdnych odspaja się, tworząc widoczne koleiny do głębokości nawierzchni pierwotnej. Dzisiaj samochody sprzątają jezdnię usuwając luźny grys.
Jestem w szoku. I zastanawiam się: co to było? Czy to trzeba było robić? Niczego przecież tej drodze nie brakowało, na tej jezdni bardzo fajnie się jeździło.
Ciekawe kto wpadł na pomysł popsucia i oszpecenia niedawno oddanej inwestycji? A może to jakiś eksperyment albo test, ale dlaczego właśnie na tej udanej jezdni?
Bardzo proszę o zadanie pytań osobom, które na takie działanie dały przyzwolenie. |
| |
|  |
|
| kierowca bombowca |
|
30959. | Wiadomo już dlatego przestępczość w całym kraju zmalała.
Bo statystyka się POprawiła.
Matematyka. |
| |
|  |
|
| anty-bolszewik |
|
30957. | Odnośnie wpisu numer: 30954 Apeluję do wszystkich wyborców – młodych i starszych!
„(...) abyśmy wybierając nowych przedstawicieli nie patrzyli na ich wiek czy też obietnice, a na to, czy faktycznie wybierana przez nas osoba będzie miała szanse urzeczywistnić swoje plany”.
To są słowa, które powinny być ciągle w naszej głowie do niedzieli dnia 16 listopada 2014 roku.
Głosujmy na tych, którzy chcą zmienić nasz region. Zadbać o nasze interesy, a nie o miejsca pracy swoich bliskich. Głosujmy na tych, co włączają rozum codziennie i angażują się dla dobra lokalnej społeczności; nie bujają w chmurach i są niezależni poglądowo od innych zepsutych ugrupowań.
Jest jeszcze chwila, aby przyjrzeć się kandydatom. Nie dajmy się ogłupić obietnicami.
Dobry kandydat – to pracowity obywatel.
Układanki list, to zajęcia dla polityków, nam takich nie potrzeba.
Lokalny samorząd potrzebuje ludzi odważnych, myślących, uczciwych i pracowitych wizjonerów. Oni są wśród Was – nie trzeba dużo wysiłku, aby ich zauważyć. |
|
| watchdog |
| Susz, Poniedziałek 22-09-2014 |
|
30956. | Są już pierwsze pozytywne efekty ucieczki Donalda Tuska z kraju: nasi chłopcy wygrali mistrzostwa świata.
Przegrali tylko jeden mecz - z USA, w którym na nieszczęście kibicował właśnie wygwizdany Donek.
No i nasz cudowny "basen narodowy" się wreszcie sprawdził! Huraaaaa!
Mamy fajne boisko do siatki za 2,2 mld zł. |
| |
Fatal error: Call to undefined function autolink() in /guestbook.php on line 1288
|