Logo Kurier Iławski

Pierwsza strona
INFORMACJE
Opinie
Kurier Zdrowia i Urody
Papierosy
CENNIK MODUŁOWY
Ogłoszenia drobne
Ogłoszenia modułowe
Stopka
Wyszukiwarka
FORUM

INFORMACJE
Chciał podpalić żonę...?!
Wysadzili bankomat
Zginęli oboje pod kołami pociągu
Droga ekspresowa S5. Wybrano korytarz Ostróda-Grudziądz
Komu renta alkoholowa
Czy pogrąży nas paraliż drogowy?
Jakub Kaska nowym dyrektorem centrum sportu i turystyki
Hulajnoga na szczycie lokalnej drabiny problemów
Dajemy chorym światło
Nowy komendant policji ma głos!
Skłóceni przez drogę ekspresową
Grypa rozkręca się na rekord
Personalny skandal w policji powiatu
Tragedia między peronami dworca kolejowego PKP
„Czas na naszą historię”
Nie żyje burmistrz MAREK ŻYLIŃSKI
Czarna seria zatruć dzieci
Zły dotyk pana nauczyciela wuefu
Alkoholu nie kupisz nocą
Silna kobieta z talentem
Więcej...

Forum

30962. 
Odniosę się do artykułu na temat skandalicznych zarobków i wyzysku pracowników w Grand Hotel Tiffi, który ukazał się w Kurierze w wakacje. Podane informacje odnośnie warunków pracy w zamieszczonym artykule to tylko kropla w morzu. [...]
Jestem jedną z [...] pokojówek i pracowałam tam wystarczająco długo żeby wiedzieć coś na ten temat. Żałuję, że nie dotarło jeszcze do nikogo, że pokojówki pracują tam na... akord, czyli mają płacone [...] od sprzątniętego pokoju. I niestety nie ma znaczenia w jakim stanie pokój został pozostawiony przez gości, sprzątanie może więc trwać 45 minut, ale też nawet dwie lub trzy godziny. Tym bardziej jeśli jest to pokój większy lub apartament.
A co z czasem na przygotowanie wózka w niezbędne przyrządy, pościel, kosmetyki? Co z czasem w którym musimy się przemieszczać po hotelu? Nie oszukujmy się - jest to ogromny obiekt.
Jestem oburzona wypowiedziami Pana prezesa Grabowskiego. Zresztą gdyby powiedział cokolwiek innego, straciłby wiele. Tylko szkoda, że przechwala się, że pracownicy mają świetne warunki, a jest zupełnie inaczej. Mam nadzieję, że wreszcie to się zmieni.
 pracownica hotelu
 Iława, Wtorek 23-09-2014

30961. 
Odnośnie wpisu numer: 30960

KEEP CALM
AND
SAY GOODBYE
„PO”
HORDEJUK RYGIELSKI PTASZNIK
 Jola
 Iława, Poniedziałek 22-09-2014

30960. 
Obserwowałem działania drogowców na ulicy Dąbrowskiego (w Iławie).
Zastanawiałem się: co oni chcą robić na tej drodze?
Akcja, nazwijmy to, "naprawy" jezdni znienawidzoną przez kierowców metodą natrysku z posypką z grysu bazaltowego. Domyślam się, że kończy się okres gwarancji na wykonany przez firmę SKANSKA zakres robót i trzeba było coś wymyślić.
Jaki jest tego efekt? Utrudnienia w ruchu drogowym, łaciata jezdnia, zniszczone znaki poziome, zabrudzone lepikiem asfaltowym krawężniki i kostka granitowa zakola autobusowego, grys obijający się podczas jazdy o nasze karoserie i szyby. Duża ilość tego grysu trafi do studzienek kanalizacji deszczowej i pozapycha je.
Grys w liniach jezdnych odspaja się, tworząc widoczne koleiny do głębokości nawierzchni pierwotnej. Dzisiaj samochody sprzątają jezdnię usuwając luźny grys.
Jestem w szoku. I zastanawiam się: co to było? Czy to trzeba było robić? Niczego przecież tej drodze nie brakowało, na tej jezdni bardzo fajnie się jeździło.
Ciekawe kto wpadł na pomysł popsucia i oszpecenia niedawno oddanej inwestycji? A może to jakiś eksperyment albo test, ale dlaczego właśnie na tej udanej jezdni?
Bardzo proszę o zadanie pytań osobom, które na takie działanie dały przyzwolenie.
 kierowca bombowca

30959. 
Wiadomo już dlatego przestępczość w całym kraju zmalała.
Bo statystyka się POprawiła.
Matematyka.
 anty-bolszewik

30957. 
Odnośnie wpisu numer: 30954

Apeluję do wszystkich wyborców – młodych i starszych!

„(...) abyśmy wybierając nowych przedstawicieli nie patrzyli na ich wiek czy też obietnice, a na to, czy faktycznie wybierana przez nas osoba będzie miała szanse urzeczywistnić swoje plany”.

To są słowa, które powinny być ciągle w naszej głowie do niedzieli dnia 16 listopada 2014 roku.
Głosujmy na tych, którzy chcą zmienić nasz region. Zadbać o nasze interesy, a nie o miejsca pracy swoich bliskich. Głosujmy na tych, co włączają rozum codziennie i angażują się dla dobra lokalnej społeczności; nie bujają w chmurach i są niezależni poglądowo od innych zepsutych ugrupowań.
Jest jeszcze chwila, aby przyjrzeć się kandydatom. Nie dajmy się ogłupić obietnicami.
Dobry kandydat – to pracowity obywatel.
Układanki list, to zajęcia dla polityków, nam takich nie potrzeba.
Lokalny samorząd potrzebuje ludzi odważnych, myślących, uczciwych i pracowitych wizjonerów. Oni są wśród Was – nie trzeba dużo wysiłku, aby ich zauważyć.
 watchdog
 Susz, Poniedziałek 22-09-2014

Fatal error: Call to undefined function autolink() in /guestbook.php on line 1288

30956. 
Są już pierwsze pozytywne efekty ucieczki Donalda Tuska z kraju: nasi chłopcy wygrali mistrzostwa świata.
Przegrali tylko jeden mecz - z USA, w którym na nieszczęście kibicował właśnie wygwizdany Donek.
No i nasz cudowny "basen narodowy" się wreszcie sprawdził! Huraaaaa!
Mamy fajne boisko do siatki za 2,2 mld zł.